Hem proteinden zengin hem sebze olsun diyenlere ve harika bir lezzet arayanlara süper bir tarifle geldim. İştee parmesanlı çıtır kabağın malzemelerii 😍

  • 2 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1/2 su bardağı tam buğday galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırını 165 dereceye ayarlıyoruz. Kabakların kabuklarını soyup kabakları ortadan ikiye böldükten sonra parmak kalınlığında dilimler çıkarıyoruz. Bir kasede yumurtayı çırptıktan sonra başka bir kasede galeta unu, karabiber ve parmesanı koyup karıştırıyoruz. Kabakları önce yumurtaya sonra da galeta unlu karışıma batırıp yağlı kağıda tek tek yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. 15-20 dakika fırınlıyoruz. Tarif iki kişilik ve 315 kalori ✌🏻

admin

Author admin

More posts by admin